/div>
Loris
Kupa
ezgif-com-add-text-2
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
CDC: Njerëzit e vaksinuar nuk duhet të izolohen nëse takohen me dikë që është i infektuar me COVID-19
Qyteti, Shëndetësi, Slider

CDC: Njerëzit e vaksinuar nuk duhet të izolohen nëse takohen me dikë që është i infektuar me COVID-19

Njerëzit të cilët janë vaksinuar plotësisht kundër coronavirusit – që do të thotë se kanë marrë dy doza të vaksinës Pfizer/BioNTech ose Moderna – mund të kalojnë karantinën nëse ekspozohen ndaj dikujt të infektuar me virusin.Kështu së paku kanë thënë Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), raporton CNN.

“Personat e vaksinuar plotësisht, nuk do t’i kërkohet më të karantinohet pas të takohen me një person të infektuar me COVID-19”, njoftoi CDC-ja.

“Personave të vaksinuar me një ekspozim ndaj dikujt me COVID-19 të dyshuar ose të konfirmuar nuk u kërkohet të karantinojnë nëse plotësojnë kriteret”, shtoi CDC.Ata duhet të jenë të vaksinuar plotësisht – pasi kanë bërë të dy injektimet në të paktën dy javë që kanë kaluar që nga goditja e dytë.

Por, CDC thotë se mbrojtja mund të prishet pas tre muajsh, kështu që njerëzit që kanë qëlluar për herë të fundit tre muaj më parë ose më shumë duhet të karantinojnë nëse ekspozohen. Ata gjithashtu duhet të bëjnë karantinë nëse shfaqin simptoma.

February 11, 2021

error: Content is protected !!
Struga Ekspres