/div>
Loris
Kupa
ezgif-com-add-text-2
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Blerim Reka në fletën e votimit do të jetë me numrin 1
Maqedoni, Slider

Blerim Reka në fletën e votimit do të jetë me numrin 1


Në Komisionin Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) të Republikës së Maqedonisë së Veriut (RMV) sot u tërhoq shorti për numrin rendor të kandidatëve në fletën e votimin në zgjedhjet presidenciale.

Më 21 prill, në fletën e votimit kandidatët do të renditen siç vijon më poshtë:

I pari (numri 1) do të jetë kandidati i pavarur, Blerim Reka,
E dyta (numri 2) do të jetë kandidatja e VMRO-DPMNE-së, Gordana Siljanovska dhe
I treti (numri 3) do të jetë kandidati i 30 partive politike, Stevo Pendarovski.

Dje, kryetari i KSHZ-s, Oliver Derkoski apeloi që kandidatët t’u shmangen paraqitjeve publike dhe deklaratave deri më 1 prill, kur edhe zyrtarisht do të fillojë fushata zgjedhore, për të përfunduar më 19 prill.

Pas kësaj do të pasojë heshtje zgjedhore prej 48 orësh. Rrethi i parë zgjedhor për zgjedhjet e gjashta presidenciale do të jetë më 21 prill, ndërsa i dyti më 5 maj.

Rreth të dytë do të kemi nëse asnjë kandidat për president nuk e fiton shumicën e nevojshme të votave.

March 22, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres