/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Premierë në Strugë: Nëntori i ftohtë ne K’tu Fest
Kulturë, Qyteti, Slider

Premierë në Strugë: Nëntori i ftohtë ne K’tu Fest

Nëntor i ftohtë

Sinopsis i shkurtër:

Fadili, i cili punon si arkivist në një ndërmarrje shtetërore, në Kosovën e fillimviteve ’90, duhet të zgjedhë mes dy opsioneve të gabuara!
Në këtë mënyrë ai, jashtë vullnetit dhe dëshirës së tij, “gëlltit” turpin, ballafaqohet me imazhin e keq dhe duron presionin nga të gjitha palët.

Fjala e regjisorit:

Secili njeri, pa marr parasysh rolin dhe ndikimin e ti në shoqëri, ka nje rrëfim për ta thënë.
Ka shumë rrëfime të tilla që mbesin të pathëna, ngase konsiderohen poaq të parëndësishme sa edhe përjetuesit e tyre.
“Nëntor i ftohtë”, është një nga keto rrëfime që nuk do duhej të thuhej!
Ky film sjell një histori familjare, të bazuar mbi ngjarje të vërteta, në një kohë të turbullt, kur ne nuk mund të thuhet se jetonim, por vetëm ekzistonim.
Fadil e ka emrin, jeton në Prishtinë përgjatë fillimviteve të 90-ta, ka gruan, dy fëmijë, babain dhe një rrëfim, që kërkon kureshtjen tuaj!

Ismet Sijarina
Regjisor

Fjala e producentit:

“Nentor i ftohte” per mua eshte dashuri ne lexim te pare. Film qe trajton vitet e mbrapshta te shoqerise tone! Tregim i munguar i kinematografise Kosovare, ne te cilin une kam patur knaqesine te jem producent dhe aktor. Pranimi ne konkurence zyrtare ne njerin prej festivaleve me te medha te botes “San Sebastián” ne Spanje eshte shperblimi me i madh qe mund ti behet sakrifices se produksionit dhe tere ekipit.

Fatmir Spahiu
Producent

August 7, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres