/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Muhamed Iljazi, pianisti i talentuar nga Frëngova e Strugës që shkëlqeu në Prishtinë dhe Manastir (FOTO)
Kulturë, Qyteti, Slider

Muhamed Iljazi, pianisti i talentuar nga Frëngova e Strugës që shkëlqeu në Prishtinë dhe Manastir (FOTO)

Muhamed Iljazi është pianisti i talentuar nga Frëngova e Strugës i cili ka shkëlqyer në garat për piano në Prishtinë dhe Manastir, ku konkurenca ka qenë shumë e madhe ,rreth 200 pianist të rinjë,shkruan Struga Ekspres.

Muhamed Ijazi, 15 vjeçari i cili është në vitin e parë në shkollën e muzikës në Strugë duke luajtur në piano veprat e kompozitorëve të mëdhenjë botëror ka mahnitur jurinë dhe publikun në Prishtinë e cila përbëheshte nga muzikant të njohur në ballkan dhe Evropë.

Nga kjo garë e madhe Muhamedi arriti të fitojē një nga çmimet e tre vendeve të para.

Ai në këtë garë ballkanike intepretoi duke luajtur mrekullueshëm në piano veprat:
Johan S.Bach- Preludio and Fugue in c minor
J.Haydn-Sonata Hob XVI/23
K.Cherry -Etude op.740 nr.1

Muhamed Iljazi gjithashtu edhe në Manastir me të njëjtat vepra interpretoi mrekullueshëm duke u vlerësuar lartë nga juria profesioniste.

Që nga fëmijëria Muhamed Iljazi me talentin e tij në piano ka treguar se një ditë do të bëhet një artist që do të vlerësohet lartë nga publiku dhe muzikantët më në zë të skenës muzikore!

(Struga Ekspres)


June 22, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres