Lebit Murtishi: U mbush Atdheu kurva e shefa analfabetë!
Kulturë, Slider

Lebit Murtishi: U mbush Atdheu kurva e shefa analfabetë!

Lebit Murtishi

” Modernizim’’

E mjera kohë i mjeri nder
S’ju ha më dot asnjë Pazar
Në mes të sheshit një mushkë pjell
Ndonese kastruar jan’ kal’ e gomar…

Fiton konkursin një far’ e dreqtë
Mjafton e veshur te jet me stil
Dhe sa për punë e gjen një shef
Pas ndonjë darke nëpër kandile…

U mbush Atdheu kryq e tërthor
Kurva e shefa analfabete
Dhe një mëngjes n’u zgjofshim vonë
Do dalim sheshit të gjithë pa brekë…

Lebit Murtishi

January 25, 2019

Struga Ekspres