/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Ja sa orë gjumë duhet të flejë njeriu sipas moshës së tij
Shëndetësi, Slider

Ja sa orë gjumë duhet të flejë njeriu sipas moshës së tij


Çdo njeri shpenzon deri 1/3 e jetës së tij në gjumë.

Gjumi është një nga treguesit jetësor për shëndetin e njeriut.

Por nevojat për gjumë ndryshojnë sipas moshave dhe nuk duhet harruar që ndikohen edhe nga stili i jetës dhe shëndeti.

Në disa raste stresi që përjeton një njeri bën që ai mos të flejë aq sa duhet dhe mos të bëjë një gjumë të rehatshëm.

Më poshtë po rendisim se sa orë gjumë duhet të flejë një njeri në varësi të moshës së tij.

0-3 muajsh: 14-17 orë çdo ditë

4-11 muajsh: 12-15 orë çdo ditë

1-2 vjeç: 11-14 orë çdo ditë

3-5 vjeç: 10-13 orë çdo ditë

6-13 vjeç: 9-11 çdo ditë

14-17 vjeç: 8-10 orë çdo ditë

18-25 vjeç: 9 orë çdo ditë

26-64 vjeç: 7-9 orë çdo ditë

65 deri 90 vjeç: 7-8 orë çdo ditë

July 29, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres