/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!

Maqedoni

Tre persona të lënduar në 20 aksidentet e ditës së djeshme
Maqedoni, Slider

Tre persona të lënduar në 20 aksidentet e ditës së djeshme

Tre persona janë lënduar më rëndë në tre nga gjithsej 20 aksidentet e regjistruara gjatë ditës së kaluar në rajonin e SPB Shkup. Në tetë aksidente më lehtë janë lënduar 13 persona, ndërsa në nëntë janë shkaktuar dëme materiale, informojnë nga Ministria e Punëve të Brendshme. Gjatë ditës së djeshme policia rrugore ka zbuluar dhe…

Gjendja e rrugëve të Maqedonisë
Maqedoni, Slider

Gjendja e rrugëve të Maqedonisë

Trafiku nëpër rrugët e Maqedonisë po zhvillohet në korsi të lagështa si pasojë e rreshjeve të shiut. Nga 15 nëntori hyri në fuqi obligimi ligjor për posedim të patjerësueshëm të pajisjeve dimërore në vetura pa mmarë parasysh motit. Intensiteti i trafikut është mesatar. Në vendkalime nuk ka pritje të gjata.

Në rrugë vdesin 160 persona
Maqedoni, Slider

Në rrugë vdesin 160 persona

Pesëmbëdhjetë nëntori është Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave të Trafikut Rrugor. Statistikat e zeza shënojnë rritje, numrat në mënyrë rapide zmadhohen, shkruan gazeta KOHA. Mjafton vetëm të hidhet shikim në raportet e përditshme të policisë që të vërtetohet se brenda një dite ndodhin dhjetëra aksidente – shumica prej të cilave përfundojnë me pasoja tragjike….

Ja sa është numri i fëmijëve jetim në Maqedoni
Maqedoni, Slider

Ja sa është numri i fëmijëve jetim në Maqedoni

Rreth 250 fëmijë në Maqedoni, prej të cilëve 70 janë të moshës nën tre vjeç, nuk e kanë të drejtën të jetojnë në mjedis familjar, tregojnë të dhënat e UNICEF-it. Me qëllim që të gjenden mënyra për sigurim të kushteve për çdo fëmijë në vend që të rritet në mjedis të sigurt dhe të kujdesshëm…

Prej nesër policia në aksion
Maqedoni, Slider

Prej nesër policia në aksion

Sot, njësiti për kontrollimin e shoferëve nëpër autostrada nuk shqiptoi gjoba. Por, bëri të ditur se nga nesër do të fillojnë dënimet. Me ardhjen e stinës së dimrit, rrezikshmëria në komunikacion rritet, andaj policia apeloi te qytetarët të jenë më të kujdesshëm dhe të përgatitur me pajisjet e nevojshme dimërore. “Një pjesë jo e madhe…

Kuvendi voton ligjin për shqipen
Maqedoni, Slider

Kuvendi voton ligjin për shqipen

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë e votoi nevojën për sjelljen e Propozim-ligjit për përdorimin e gjuhëve me çka ai hyn në fazën e dytë kur deputetët kanë mundësi të shtrojnë amendamente. Për nevojën e sjelljes së ligjit votuan 66 deputetë, ndërsa 41 ishin kundër. Koordinatori i grupit të deputetëve të VMRO-DPMNE-së, Ilija Dimovski para votimit…

Prej sot mos guxoni të dilni pa pajisje dimërore në automjete
Maqedoni, Slider

Prej sot mos guxoni të dilni pa pajisje dimërore në automjete

Sot fillon të vlejë obligimi për mbajtje të obligueshme të pajisjes dimërore nëpër automjete, i cili do të zgjasë deri më 15 mars të vitit të ardhshëm, përkujtojnë nga Këshilli Republikan për Siguri të Komunikacionit Rrugor (KRSKRR). Apelojnë shoferët që të bëjnë kontroll dhe përgatitje dimërore të automjeteve, në kohë ta sigurojnë pajisjen e nevojshme…

1 641 642 643 644 645 694
Struga Ekspres