Spitali i Strugës do të mbesë pa mjekë!? Po i merrë Gjermania!
Qyteti, Slider

Spitali i Strugës do të mbesë pa mjekë!? Po i merrë Gjermania!

Po ndodh një ikje masive e mjekëve në Strugë pas diplomimit, ata regjistrohen në kurs të gjuhës gjermane, për të ikur jashtë vendit,kryesisht në Gjermani, shkruan Struga Ekspres.

Kjo është shumë e theksuar në këtë vit, që bën mjekët e rinjë në kërkim tê mundësive të reja.

Qindra mjekë brenda 10 viteve profesionin e tyre e ushtrojnë jashtë vendit të tyre.

Si shkak kryesor për largimin e mjekëve ështê rroga e ulët, por edhe vendosja e sistemit të pagesës sipas punës dhe mungesa e kushteve tjera për t’i motivuar mjekët që të mos largohen.

(Struga Ekspres)

July 9, 2018

Struga Ekspres