Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Shqiptarët duan të integrohen në BE dhe NATO si shqiptar dhe jo si maqedonas!
Maqedoni, Slider

Shqiptarët duan të integrohen në BE dhe NATO si shqiptar dhe jo si maqedonas!

| REAGIM

ASH: Shqiptarët duan të integrohen në BE dhe NATO si shqiptar dhe jo si maqedonas!

Vlerat europerendimore dhe perspektiva euro-atlantike ka qenë dhe do të ngelet objektiv dhe përcaktim esencial i ASH-së në veprimin e saj politik.

Qeveria e Maqedonisë, në fushatën e saj, po shpërndan afishe dhe materiale propagandistike duke e bërë vetëm kombin maqedonas ekzistent në Maqedoni dhe gjithashtu duke shkelur mbi realitetin multietnik të vendit.

Afishet që zyrtarë të LSDM-së po i ndajnë me opinionin: Hyjmë në NATO dhe BE si maqedonas”, “ Me marrëveshjen e sigurojmë ardhmërinë maqedonase” dhe “Gjuha Maqedonase është e mbrojtur”, konfirmojnë shqetësimin dhe reagimet e ASH-së se kjo qeveri tenton ta zhbëjë kombin shqiptar, madje ta paraqes si të paqenë.

Shqiptarët e duan integrimin në BE dhe në NATO. Ata pa fajin e tyre kanë ngelur me dekada jashtë këtyre institucioneve ndërkombëtare pikërisht ndaj kontesteve politike të maqedonasve me fqinjët e tyre dhe sot kjo qeveri tenton t’ju mvesh kombin politik “maqedonas”.

E rikujtojmë Qeverinë LSDM-BDI se shqiptarët do të integrohen në BE dhe NATO si shqiptar dhe europian, por jo edhe si maqedonas.

Departamenti për Informim
Aleanca për Shqiptarët

August 7, 2018

Struga Ekspres