/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Nesër 2 miliard mysliman do të festojnë Kurban Bajramin!GËZUAR!
Bota, Slider

Nesër 2 miliard mysliman do të festojnë Kurban Bajramin!GËZUAR!

Nesër (ditën e diel me datë 11 gusht) do jetë festa e Kurban Bajramit. Festa e Kurban Bajramit festohet nga besimtarët muslimanë.

Festa, sipas traditës islame, nderon gatishmërinë e Ibrahimit të flijoj djalin e tij si vepër e nënshtrimit ndaj urdhërit të Zotit, para se Zoti të ndërhyj, përmes engjëllit të tij Xhebrailit dhe të njoftoj Ibrahimin se flijimi i tij është pranuar tashmë.

Mishi nga kafsha e flijuar ndahet në tre pjesë. Familja mban një të tretën; një e treta tjetër jepet për të afërmit, shokët dhe fqinjët; ndërsa një e treta e mbetur i ndahet të varfërve dhe nevojtarëve. Në kalendarin hixhri (islam), Kurban Bajrami bie në ditën e 10-të të muajit Dhulhixhxhe dhe zgjat për katër ditë.

August 10, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres