Nëse pini shumë kafe rrezikoheni nga kjo sëmundje
Shëndetësi, Slider

Nëse pini shumë kafe rrezikoheni nga kjo sëmundje

Shkencëtarët paralajmërojnë se nëse pini më shumë se pesë filxhanë kafe në ditë, mund të merrni yndyrë dhe të rrisni rrezikun e diabetit.

Edhe pse studimet e mëhershme kanë treguar se marrja e moderuar e kafesë mund të shkaktojë humbje peshe, duhet të merret me rezervë nëse duhet të besohet nga studiuesit australianë.

Ata testuan efektet e të ashtuquajturit acid klorogenik (CGA) në minj dhe zbuluan se ky përbërës mund të parandalojë humbjen e peshës dhe të çojë në rezistencën ndaj insulinës. Hulumtimi tregoi se pesë gota të kafesë duhet të pihen në mënyrë që CGA të funksionojë në këtë mënyrë.

“Gjithkush e di për efektet e kafeinës, por duhet të mbani në mend se përbërësit e tjerë të kafesë nuk mund të kenë një efekt pozitiv shëndetësor. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme që ju po konsumoni kafe mesatarisht “, thotë Vans Methusus, një nga autorët e studimit në Institutin e Kërkimeve Mjekësore në Australinë Perëndimore.

December 4, 2018

Struga Ekspres