Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Mjerimi po troket në çdo shtëpi të Strugës/ Mijëra nxënës më pak dhe qindra mësimëdhënës më shumë (tabela)
Qyteti, Slider

Mjerimi po troket në çdo shtëpi të Strugës/ Mijëra nxënës më pak dhe qindra mësimëdhënës më shumë (tabela)

Ikja më të madhe e qytetarëve strugan për 18 vite me radhë ka ulur ndjeshëm numrin e nxënësve në bankat shkollore, ku janë me mijêra nxënës më pak, informon Struga Ekspres.

Sipas Entit të Statistikavë në vitin 2000 në Strugë dhe rrethinën e saj ka patur 9597 nxënës ndërsa në vitin 2018 ka patur 5814 nxënës.

Ndërsa nga ana tjetër numri i mësimëdhënësve në Strugë që nga viti 2000 është rritur.Nga 500 mësimëdhënës, për 18 vite rritet në 718 mësimëdhënës,edhe pse mijëra nxënës kanë boshatisur shkollat e Strugës.

Ndërsa në nivel republikan në Maqedoninë e Veriut që nga viti 2000 ka rreth 50 mijë nxënës më pak, pra nga 249 375 nxënës, në vitin 2018 ulet në 192 448 nxënës.

Këto shifra zyrtare pritet të ulen akoma më shumë në vitin 2019/2020, duke marrë parasysh ikjen me të madhe të qytetarêve strugan.

(Struga Ekspres)

August 6, 2019

Struga Ekspres