/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Mërgimtarët shqiptarë do të ndërtojnë një xhami të madhe në Zvicër me vlerë prej 5 milionë franga (FOTO)
Bota, Slider

Mërgimtarët shqiptarë do të ndërtojnë një xhami të madhe në Zvicër me vlerë prej 5 milionë franga (FOTO)

Q
Që nga e hëna, Bashkësia Islame Shqiptare ka në dispozicion aplikacionin për projektin e ri të diskutueshëm të ndërtimit të xhamisë në Reinach.

Projekti për xhaminë e re më të madhe në Kantonin Aargau në Zvicër, javën e kaluar kishte shkaktuar një debat intensiv. Emocionet luajnë një rol të rëndësishëm këtu – Bashkësia Islame Shqiptare islame në Reinach, deri më tani ka qenë e orientuar në mënyrë ofensive dhe se kryebashkiaku e ka vlerësuar projektin si “ndërtimi i urave midis feve dhe kulturave”.

Profilet janë vendosur në rrugën Mattenstrasse. Që nga e hëna, «Qendra e re kulturore» është vendosur në administratën e ndërtesës (deri më 12 nëntor). Gjëja e parë që bie në sy është se pronari i tokës nuk është Bashkësia Islame Shqiptare, por kontraktori i përgjithshëm Kurt Ëeber. Javën e kaluar ishte thënë se shoqata kishte blerë tashmë pronën. Investimi i përgjithshëm u vlerësua në 5 milionë franga. Sipas formularit të aplikimit për ndërtesë, kostot e pastra të ndërtimit (pa përfshirë tokën) kapin shumën prej 4.1 milionë franga. Prona është e madhe 26.52 ari.

Dosja e aplikacioneve për ndërtim thotë: «Qendër kulturore me sallë polivalente, gastronomi, foshnjore dhe hapësirë për zyra». Në dokumente nuk ka asnjë informacion për kapacitetin e dhomave (numri i personave). Ka vetëm informacion për sipërfaqen: Kështu, hapësira polivalente është me madhësi 506 metra katrorë. Ekziston edhe një galeri prej 220 metrash katrorë. Dhe gastronomia 177 metra katrorë (përveç kuzhinës 35 metra katrorë).

Ndërtesa e lartë 13,65 metra do të ngritet në zonën e punës A1, shkruan “Aargauer Zeitung”, përcjell Shtegu.com. Këtu lejohen edhe shërbimet dhe furnizimi ushqimor në mënyrë të qartë. Ngrohja është me gaz. Parkingjet janë një sfidë për projekte të tilla: Sipas aplikacionit të ndërtesës, “Tulipan” do të ketë 32 vendparkingje në bodrum dhe 15 vendparkingje në nivelin e tokës.

Sipas një llogaritje, do të duheshin vetëm 38 vendparkingje. Në rast të vizitueshmërisë më të frekuentuar, ndërtuesit do të flasin me fqinjët, siç është shitorja Aldi, për përdorimin e parkingjeve të tyre.

October 17, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres