/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Ky është kumanovari që ndihmoi në lirimin e shqiptarëve në rastin ‘Monstra’ (Dokument)
Maqedoni, Slider

Ky është kumanovari që ndihmoi në lirimin e shqiptarëve në rastin ‘Monstra’ (Dokument)

​Kryetari i IGFM-së dhe kundërshtari i ashpër i regjimit të kaluar, Idriz Sinani ka dhënë një kontribut të çmueshëm në lirimin e shqiptarëve të pafajshëm në rastin ‘Mostra’ dhe zbardhjen e rasteve tjera të montuara ndaj shqiptarëve.
Përpor protestave, reagimeve e aktiviteteve tjera në forumet e ndryshme të organizatave ndëkombëtare, Sinani ka pasur një kontakt direktë me kryeministrin e vendit Zoran Zaev.

Gjatë tetor nëntor, kryetari i organizatës gjermane për të drejtat e njeriut i ka dërguar kërkesë dhe letër qeverisë së Maqedonisë për lirimin e të dënuarve në rastin Mostra si dhe zbardhjen e rasteve tjera të montuara nga regjimi i kaluar.

Qeveria e Maqedonisë, në përgjigjen e kthyer më 28 nëntor ka vlerësuar punën e palodhshme të veprimtarit shqiptarë nga Kumanovë, duke garantuar zbardhjen e plotë të Rastit Monstra dhe rasteve tjera.

Kryeministri Zaev, ka shprehur gatishmërinë të aplikoj sugjerimet e organizatës IGFM të prezantuara nga Idriz Sinani.

Ky i fundit thotë për agjencinë e lajmeve INA, se në kohën kur partitë politike po rrahin gjoks për lirimin e përfaquesve të rastit Monstra, duke të njihet edhe kontributi i organizatave për të drejtat e njeriut si dhe personaliteteve të cilët kanë ndihmuar në zbardhjen e plotë të këtij rasti.

December 3, 2017

Struga Ekspres