Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Ja çfarë duhet të bëni kur jeni me depresion
Shëndetësi, Slider

Ja çfarë duhet të bëni kur jeni me depresion

Shumë njerëz me depresion e kanë të vështirë të kuptojnë veten dhe si rezultat ndjenjat e tyre i mbyllin në vete duke mos i ndarë me të tjerët.

Një nga karakteristikat kryesore të depresionit klinik është mbyllja në vetvete dhe ndërprerja e të gjitha kontakteve shoqërore-ndarja nga jeta (heqja dorë nga çdo gjë). Edhe pse kjo është jashtëzakonisht e vështirë, njerëzit të cilët janë duke luftuar me depresionin, në atë moment ju duhet pikërisht e kundërta. Kontakti social zvogëlon stresin e trurit, e cila gjithmonë rrit simptomat fillestare.

Çfarë duhet të bëni?

Mundohuni të shpjegoni dhe të përgatisni familjen dhe miqtë tuaj më të afërt për depresionin që e keni, dhe shpjegojuni atyre se si ata mund t’ju ndihmojnë, kur bini në episodin e ardhshëm. Le t’ju shtyjnë për aktivitetet e ndryshme dhe kontakteve shoqërore dhe vetë organizoni aktivitete të ndryshme që ju nuk duhet të humbisni.

August 20, 2019

Struga Ekspres