Hamza Zylali i pesti në Ligën Botërore në Karate
Qyteti, Slider, Sport

Hamza Zylali i pesti në Ligën Botërore në Karate

Hamza Zylali i pesti në Ligën Botërore në Karate

Nga data 25-28 maj 2018, në Sofje të Bullgarisë u zhvillua Liga Botërore në Karate për kadet, Junior dhe U14.
Në kë aktivitet botëror morën phesë mbi 2000 sportistë nga 80 shtete të botës.
Klubi i Karatesë “Drini” nga Struga u paraqit me dy sportistë Zana Xheladini, kumite (kadete +54kg) dhe Hamza Zylali kumite (U14/ +55kg).
Ky i fundit radhitet i pesti në renditjen përfundimtare duke fituar dy lufta dhe dy humbje.
Në rrethin e parë pëson humbje nga sportisti i Bosnjës me rezultat 4:1, i cili më vonë u fut ne finale, ashtu që tërhoqi Hamzën në repasazh për medaljen e bronztë.
Në repasazh Hamza Zylali në rrethin e parë fiton garuesin nga Bulgaria me rezultat 4:0, në të dytën atë nga Anglia 3:1 dhe ne luftën pë medalje pëson minimalisht 0:1 nga Ukrainasi.
Hamza Jashari është një sportist shumë i ri vetëm 13 vj, por me një potencial të jashtzakonshëm, nga i cili presim shumë rezultate pozitive në të ardhmen.
Zana Xheladini Pëson humbje 3:1 në rethin e parë.

May 30, 2018

Struga Ekspres