/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Gjatë orës policore u vodh një market në Ohër
Maqedoni, Slider

Gjatë orës policore u vodh një market në Ohër

Në zonën e shtatë komunave të mbuluara nga SPB- Ohër, situata e sigurisë ka qënë e qëndrueshme në periudhën kohore nga ora 21.00 deri në orën 06:00, kur hyri në fuqi ka hyrë kufizimi i lëvizjes së qytetarëve. Oficerët e policisë patrulluan periferitë e qytetit dhe periferitë jashtë qytetit në mënyrë që të zbatojnë në mënyrë të vazhdueshme trafikun e kufizuar gjatë shtetrrethimit dhe të mbrojnë qytetarët nga përhapja e Coronavirus COVID-19.
Gjatë kësaj periudhe nuk ka pasur mbledhje të regjistruara të qytetarëve në vende publike, nuk ka shqetësime në rendin dhe qetësinë publike dhe nuk ka aksidente të regjistruara në trafik. Në Ohër, eshte denoncuar një vepër penale e “vjedhje e rëndë ”, e kryer në 03.30h në një market në rrugën “7 Nëntori”, si dhe një “vjedhje e rëndë ” e kryer në një kioskë në rrugën “8 Shtatori” në komunën e Dibrës, ku është shpallur situatë krize. Po merren masa për realizimin dhe identifikimin e autorëve.
Pa pengesa realizohen aktivitetet ndaj personave që i nënshtrohen masave të izolimit të vetvetes, mbikëqyrjes shëndetësore dhe izolimit në shtëpi. Aktualisht, SPB Ohër kontrollon gjithsej 549 persona në bazë të një deklarate të vetë-nënshkruar të vetë-izolimit dhe masës “mbikëqyrje shëndetësore dhe izolim në shtëpi” (Ohër-149, Struga-137, Kërçovë-99 dhe Dibër-164). Në komunat Dibër dhe Qendër Zhupë, masat për kontrollin e hyrjes së udhëtarëve dhe mjeteve të tjera motorike, si dhe aktivitetet për furnizim me ushqim, ilaçe, higjienë personale dhe nevoja të tjera për qytetarët në të dy komunat realizohen pa problem. Të gjithë personat juridikë të cilë kryejnë dorëzim te mallrave duhet të regjistrohen në Selinë e Krizave në linjën fikse 046/831 051 sipas së cilës automjetet e tyre me shoqërim policor do të shoqërohen në ambientet përkatëse tregtare. Kujtojmë që hyrja lejohet vetëm për personat që janë banorë të komunave, ndërsa në të njëjtën kohë është rreptësisht e ndaluar dalja e të gjithë qytetarëve që gjenden në zonën e të dy komunave. U bëjmë thirrje dhe apel te gjithë qytetarëve që të respektojnë me përpikshmëri vendimin e Qeverisë për të ndaluar lëvizjen nga ora 21.00 e mbrëmjes deri në ora 06 paradite çdo ditë, si dhe të disiplinuar të respektojnë të gjitha masat dhe udhëzimet e tjera të rekomanduara në lidhje me parandalimin e koronavirusit (COVID-19). ), dhe të gjithë personat juridikë dhe fizik duhet të respektojnë me përpikshmëri udhëzimet e zyrtarëve policorë. Qytetarët mund te raportojnë të gjitha rastet e personave që shkelin dispozitat e izolimit të detyrueshëm 14 -ditor në numrin falas 08 0000 201 ose 192. Të gjithë ata që shkelin rekomandimet do të sanksionohen sipas neneve 205 dhe 206 të Kodit Penal. Zëdhënëse e Sektorit për Punë të Brendshme Ohër-Merlina Islami

March 23, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres