/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Erdogan e hedh në mbeturina letrën e Trampit
Bota, Slider

Erdogan e hedh në mbeturina letrën e Trampit


Nga kabineti i Erdoganit konfirmojnë se kanë pranuar letrën e Trampit dhe se menjëherë pasi që e ka lexuar presidenti turk e ka hedhur në koshin për mbeturina, njoftoi Bi Bi Si. Ndërkohë që operacioni turk në Siri vazhdon edhe sot.

Në letër presidenti amerikan Tramp i kërkon homologut turk Erdogan të bëjë marrëveshje me kurdët e Sirisë, ose historia do ta ndëshkonte si “djall” dhe SHBA-të do ta shkatërronin ekonominë e Turqisë.

“S’do të duash të jesh përgjegjës për vrasjen e mijëra njerëzve. Dhe unë s’dua të jem përgjegjës për shkatërrimin e ekonomisë turke. Dhe kam për ta bërë”, kërcënon Trump në letrën e shkruar më 9 Tetor, të publikuar nga Fox News këtë të mërkurë.

Trump i bën thirrje Erdoganit të bëjë marrëveshje paqeje me Forcat Demokratike Siriane, duke theksuar se gjenerali kurd, Mazllum Kobani, do të ishte i gatshëm të bënte lëshime që nuk do t’i kishin bërë kurrë më parë.

“Mos bëj të fortin. Mos u bëj budalla”, i shkruan Trump presidentit turk. “Jam munduar shumë që t’i zgjidh disa probleme tuajat. Mos e zhgënje gjithë botën. Mund të arrish një marrëveshje shumë të mirë.”

October 17, 2019

error: Content is protected !!
Struga Ekspres