/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Ekspertët jane të bindur se moti i ngrohtë i jep fund koronavirusit
Bota, Slider

Ekspertët jane të bindur se moti i ngrohtë i jep fund koronavirusit

Shkencëtarët e Universitetit të Mayrlend rekomandojnë që parashikimet e motit të merren parasysh kur vlerësohen dhe kontrollohen viruset koronare, transmeton Zeri.info. Në mënyrë të veçantë, studiuesit vunë në dukje se shpërthimet më të mëdha të vendeve të mbuluara COVID-19 jane të vendosura në një zonë mjaft të ngushtë të Hemisferës Veriore, e cila është e kufizuar në paralelin e 30 dhe 50. Këto përfshijnë Italinë, Spanjën, Iranin, Shtetet e Bashkuara dhe Korenë e Jugut, me më shumë se 70,000 infeksione të raportuara, dhe natyrisht, Kinën.

Mbi këtë bazë, u konkludua se virusi përhapet më së miri në kushte të caktuara klimatike. Kjo temperaturë varion nga +5 në +11 gradë dhe lagështia nga 47 në 79 përqind. Shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar janë të të njëjtit mendim. Ata e quajnë temperaturën mesatare prej 8 gradësh “më pjellore” për këtë patogjen.

Nëse është shumë më e ngrohtë jashtë, patogjeni, sipas mendimit të tyre, fillon të vdesë. Sa i përket motit në veri të Italisë, nga ku virusi përhapet në vende të tjera, gjatë muajit shkurt dhe dekadës së parë të marsit temperatura mesatare ishte në rangun +6 deri + 9. Në Korenë e Jugut, COVID-19 ngadalë po vihet nën kontroll. Që në fillim të marsit, disa qindra raste të reja të infeksionit koronavirus raportoheshin çdo ditë në këtë vend; të numëruara tani në të dhjetat.

March 25, 2020

Struga Ekspres