Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Bekim Qoku: Heqja dorë nga një ëndërr rëndom të bën të korruptueshëm
Opinion, Slider

Bekim Qoku: Heqja dorë nga një ëndërr rëndom të bën të korruptueshëm


Bekim Qoku

Heqja dorë nga një ëndërr rëndom të bën të korruptueshëm

Kur Gruevski pa se sa vështirë është të ndërtosh një komb të ri, hoqi dorë u korruptua bashkë me familjen e tij dhe iku si një qyqar.

Kur Katica, kryeprokurorja speciale e pa që në këtë shtet nuk mund të vihet drejtësi, sado e pabesueshme të duket, edhe për shkak të dukjes së saj si grua e çiltër fshati, si një mjelëse kooperative lopësh e padreqnume, nuk rezisotoi – u korruptua edhe ajo.

Kur Xhevdeti pa se të bësh një gazetë shumë të mirë do punë, përkushtim, ideal, hoqi dorë nga ëndrra dhe e bëri gazetën partall, pastaj e ktheu në portal, punësoi gazetarë mercenarë, hoqi ata profesional, filloi me shantazhe e rekete, u korruptua deri në skandal.

Kur Saliu pa se s’ka takat të demokratizojë e ç’komunizojë Shqipërinë, ta bëjë si gjithë Europa, u korruptua dhe bëri fëmijët dhe Lulin.

Kur Rama pa se Rilindja do këllqe, sakrificë, sublimitet, bëri Taulantin e Lali Erin e u korruptua si mos ma keq dhe fundi nuk i dihet ende.

Kur Thaçi e Ramushi, shtetformimin nuk e menduan se do kaq mund, çiltërsi, drejtësi, mençuri u korruptuan deri në palcë sa s’ka më kthim prapa.

Kur Ali Ahmeti pa se bashkimi i trojeve shqiptare të Maqedonisë me Shqipëri e Kosovë është punë e gjatë e e rëndë, dogji sakrificën e 2001shit, braktisi ëndrrën e idenë e të rënëve, u korruptua, u fëlliq dhe ndoti gjithë ambientin politik rreth tij e më larg.

Kur partia BESA (s’e mora vesh kurrë pse fjala shkruhet me shkronja të mëdha si një akronim) pa se ridifinimi dhe deetnizimi i një shteti, shoqërie etj. është rrugë e gjatë, e lodhshme, se vetëm Erdogani si aleat nuk është i mjaftueshëm për këtë ëndërr, u alternuan, u de-idealizuan e u korruptuan.

Kur Socialdemokratët e rinj të Kaqushe Jasharit u lodhën e vunë re se nuk janë bërë të mbajnë frymën gjatë, se ideali i një shoqërie të mirë e të drejtë kërkon heqje dorë pafund nga lezetet hedoniste, nga kënaqësitë mondane, nga jahtat e lokalet e vogla e të mëdha, nga makinat e pushimet e shtrenjta, u korruptuan e ç’ke me të.

Prandaj duhet ta kuptojmë Lëvizjën Vetëvendosje!, ta çmojmë mundin e sakrificën e saj, e njerëzve e liderit të saj, t’i japim një dorë, ta ndihmojmë, se vetëm aty jeton ende ëndrra e një shoqërie shqiptare ideale.

July 16, 2019

Struga Ekspres