/div>
Loris
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Bashkimi Evropian nesër vendos nëse do të hap kufijtë për vendet e Ballkanit
Bota, Slider

Bashkimi Evropian nesër vendos nëse do të hap kufijtë për vendet e Ballkanit

Vendet anëtare të BE-së nesër do të vendosin nëse do të hapin kufijtë e tyre për vizitorët nga vendet e Ballkanit. Siç informon “Radio Evropa e Lirë”, sipas listës paraprake të vendeve për të cilat qytetarët e tyre do të lejohen të hyjnë në BE, vetëm Mali i Zi, Serbia dhe Bosnja dhe Hercegovina po ecin mirë, ndërsa Maqedonia e Veriut, Shqipëria dhe Kosova nuk janë përfshirë në listë për shkak të përkeqësimit të situatës me COVID-19. Udhëzimet e Komisionit Evropian për hapjen e kufijve përcaktojnë se për një vendim të tillë, situata epidemiologjike duhet të jetë e krahasueshme ose më e mirë se mesatarja e BE-së. Prandaj, mesatarja duhet të jetë një maksimum prej 16 rasteve të reja të infeksionit për 100 mijë banorë në 14 ditët e fundit.

June 25, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres