/div>
Loris
Kupa
ezgif-com-add-text-2
Dhoma-Energy Reklamo ketu!
Lirohet çmimi i veturave në Gjermani
Rajoni, Slider

Lirohet çmimi i veturave në Gjermani

Për këtë, Gjermania është duke eksportuar shumë makina në tregjet e Evropës Lindore dhe Juglindore. Poashtu, mijëra makina janë eksportuar në Serbi në gjashtë muajt e parë të vitit, shkruan Indeksonline.

Aktualisht, tre milionë automjete të tipit dizell janë të parkuara në Gjermani dhe janë në pritje të blerësve. Kjo pasi që shumica e automjeteve nuk do të mund të hyjnë në qendrat e disa qyteteve gjermane që nga vjeshta.

Gjermanët e kanë me urgjencë shitjen e këtyre veturave që po qëndrojnë në parking ngase 25 euro është shuma e secilës veturë që duhet të paguajnë parkingun për një ditë të vetme, shkruan Indeksonline.

Pandemia ka bërë që çmimi i veturave të bie edhe më shumë ngase kriza ekonomike ka bërë që numri i blerësve të jetë më i vogël.

Nga Ballkani, blerësit më të mëdhenj janë serbët e kroatët, por që muajt e fundit është rritur edhe numri i blerjeve nga Kosova.

Dizelli në Gjermani po humb vlerën ngase shteti gjerman ka vendosur që nga vjeshta që të moslejojë vetura e këtij modeli për shkak të emetimit të madh të gazrave gjë që ndikon në ndotjen e ambientit./Indeksonline/

June 22, 2020

error: Content is protected !!
Struga Ekspres