Monday, April 22, 2024
Nabizi KUPA REKLAMONI KETU
trim2 REKLAMO KETU!
trim2
Nati-Trans4
REKLAMONI KETU!
REKLAMONI KETU!
HomeOpinionApel vëllazëror Aleancës për Shqiptarët dhe Lëvizjes Besa t’a lexojnë këtë shkrim!

Apel vëllazëror Aleancës për Shqiptarët dhe Lëvizjes Besa t’a lexojnë këtë shkrim!

Ahmed Muamedi

Për të ndarë qëndrime politike për të tashmen dhe për të ardhmen së pari duhet që të bëhet një rifreskim i ngjarjeve politike në të kaluarën e afërme, kështu që me disa fjali do e bëjm një udhëtim në të kaluarën para se me dhënë mesazhin e këtij qëndrimi me shkrim. I “provokuar”nga situata aktuale politike dhe debatet që organizohen në TV dhe mediume tjera të shkruara apo audio rreth ngjarjeve dhe problemeve politike. Sidomos, ky shkrim më së shumti i dedikohet opozitës , Lëvizja Besa dhe Aleanca për shqiptarët, pasi që kam përshtypjen se gjatë pjesëmarjeve në debat të antërëve të këtyre subjekteve , në gjykimin tim, mendoj se kanë mungesë njohurish dhe gap të madh për ngjarjet politike në të kaluarën e afërme, kronikë të dobët të ngjarjeve. Ndërsa BDI-së i konvenon amnezioni historik, atyre nuk i u duhet kjo ecje në të, pasi do u dalin në shesh kundërthëniet dhe shkeljet e parimeve. Së pari në pjesën e parë të këti shkrimi me pika kryesore dhe të shkurta do bëje një retrospektiv të ndodhive më të rëndësishme politike në vendin tonë me shpres se sadopak do kontriboj në gjetjen e gjenezes së problemeve. Njëherit burimin e problemit e më pas mundësit për zgjidhjen. Pa qëllim të keq , tendenciozitet apo denigrim, në mënyre vllazërore ju bëjë thirje anëtareve të Lëvizjes Besa dhe Aleanca për shqiptarët të lexojn këtë qëndrim më shkrim, ku do bëjmë një udhëtim në kohë gjatë zhvillimeve politike në të kaluaren e afërt. Kemi nevoj për përkujtim të zhvillimeve politike, që me ditë ku ishim, cka kemi bërë dhe ku do të shkojmë (Sami Frashëri). Kjo do ju shërbej si argument shtesë në përballjet politike në mënyre parimore dhe të arsyetoni egzistencën tuaj si subjektë politikë, me atë që do dëshmoni si egzistenca juaj është për çështje parimore e jo vetëm për pushtet e rokadë partiake. Pushteti duhet të mbetet instrument për qëllime dhe interes të përgjithshëm më madhore e fisnike, e jo qëllim në vetevete.

Ylli-Limar Butik Mili
REKLAMONI KETU!
Ylli-Limar
Butik Mili
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments