Bota, Slider

Vendi ku nuk ka rënë shi prej 2 milionë vitesh

Vendi që bie më pak shi nuk është shkretëtira Mund të jetë e mbuluar me akull, por Antarktika është vendi ku bie më pak shi. Madje vendi më i thatë në botë ndodhet aty dhe quhet ‘Lugina e Thatë’, ku shkencëtarët mendojnë se nuk ka rënë shi për afërsisht 2 milionë vjet.

Shiu nuk e lag gjithmonë tokën Kjo ndodh në vendet e thata ose të nxehta. Shiu avullon përpara se të bjerë në tokë. Shkencëtarët i referohen këtij lloji shiu si ‘shiu fantazmë’.

Është normale që në Venus, ose në planete të tjera, shiu të jetë i përbërë nga acidi sulfurik ose metan. Ndërsa 5.000 vite dritë larg Tokës, shiu mund të jetë i përbërë nga metale.

Ka një mënyrë si të mos lageni shumë nga shiu Vraponi! Henry Reich shpjegon se sa më shpejt të vraposh në shi, më i thatë do të jesh. Kjo varet edhe nga sasia e shiut që po bie kur ti po vrapon. Forma dhe ngjyra e reve mund t’iu ndihmojë të parashikoni shiun Përgjithësisht, nëse shikoni një re gri dhe që është ulur shumë në lartësi ju vërteton se shiu është shumë afër të bjerë.

November 8, 2017

Leave a Reply

Struga Ekspres