Pijet energjike një rrezik për zemrën tuaj
Shëndetësi, Slider

Pijet energjike një rrezik për zemrën tuaj

A e dini se pijet energjike janë rrezik për zemrën tuaj!?

Ndonëse ju mund të konsumoni pije energjike, ju duhet të mësoni si t’i reduktoni pasi shkaktojnë dëme serioze në organizmin tuaj.

Ndërkaq, shkencëtarët kanë paralajmëruar se personat që konsumojnë dy pije të mëdha në një orë mund të sëmurin zemrën e tyre.

Pijet energjike rrisin presionin e gjakut dhe ndikojnë në ritmin e zemrës. Ndër të tjera, studiuesit shpjeguan se problemi nuk qëndron tek kafeina, por tek përbërësit e tjerë.

Studimi u realizua nga “University of the Pacific” dhe zgjati disa ditë pasi u përfshinë 34 vullnetarë që të testonin rrezikun e pijeve energjike në trupin e njeriut.

May 30, 2019

Struga Ekspres