Myfyt Ademi, njeriu që për kauzën kombëtare nuk e kurseu as jetën
Opinion, Slider

Myfyt Ademi, njeriu që për kauzën kombëtare nuk e kurseu as jetën

U nda nga jeta humanisti Myfyt Ademi!

Dje në moshë 68 vjeçare u nda nga jeta humanisti,aktivisti dhe patrioti Myfyt Ademi nga fshati Zagraçan.Që prej viteve të rinisë dallohej me aktivitete të ndiarnduarshme humanitare dhe patriotike.

E mundonin dhe preknin thellë në shpirt vuajtjet e popullit prej nga vinte dhe ku ishte lindur.
Në vitet e hershme mori rrugën e gurbetit,por edhe atje nuk u ndal aktiviteti i tij prej humanisti.Kur filloi lufta në Kosovë dhe në Maqedoni ai ishte në ballë të çdo aksioni.Për kauzën kombëtare nuk e kurseu as jetën.Aktivist edhe për hapjen e shkollave për mësim plotësues për të ruajtur gjuhën edhe në diasporë,sepse e urente asimilimin e kombit të vet.Qofshin të paharrueshme kujtimet të tua.

Qoftë i lehtë dheu i vendlindjes.
Shkruan Asan Asani

Struga Ekspres

June 3, 2019

Struga Ekspres