“Mulliri i axho Azemit”, një nga simbolet e Ladorishtit të Strugës! (FOTO)
Kulturë, Qyteti, Slider

“Mulliri i axho Azemit”, një nga simbolet e Ladorishtit të Strugës! (FOTO)

Mulliri i Azemit,është njëri nga mullijt e mbetur në Ladorisht.

Më parë flitet se ka pasur mbi dhjetë mullij të tillë, te cilët bluanin misër dhe grur për Ladorishtin dhe gjithë rrethinën,përcjell Struga Ekspres.

Kurse tani kanë ngelur vetëm dy të tillë, te cilët bluajnë shumë rrallë, edhe ate kur vjen dëshira për ta provuar bukën e misrit ashtu si e bluajnë këta mullij me gur!

Mulliri i Azemit është një nga simbolikat e këtij fshati të Strugës.

Banorët thonë se pronari i këtij mulliri ka qenë njeri bujar dhe fisnik.

(Struga Ekspres)

September 6, 2019

Struga Ekspres