DEMOKRACIA, REFERENDUMI DHE MATERIALIZMI…
Opinion, Slider

DEMOKRACIA, REFERENDUMI DHE MATERIALIZMI…

Nëse flasim për shtet demokratik, më së miri e tregon rasti i kryeparlamentarit i cili nuk ka pas të drejtë vote sepse nuk ka qenë në listë zgjedhore, mund ta paramendoni a mund të bëhet dasëm dhe dhëndrri të mos ketë të drejtë të merr pjesë në të;
Referendumi nuk e pati rezultatin e duhur pasi ishin zgjedhjet e vetme ku qytetarëve nuk iu premtua asgjë, duke filluar nga vaji, mielli, sheqeri, kartelat e telefonit e kështu me rradhë;
A thua vallë si ndjehen ata deputetët që morrën nga 11 mijë euro nga buxheti i shtetit për të lobuar pro referendumit?
Ky shtet duhet të ndryshojë rrënjët sepse degët japin vetëm fruta, por janë rrënjët ata që ushqejnë degët.
Në asnjë shtet normal nuk mund t’i mohohet e drejta e votës kryeparlamentarit;
Në asnjë shtet normal nuk votojnë të vdekurit;
Në asnjë shtet normal njerëzit nuk votojnë nëpër shkolla gati të rënuara…
Në asnjë shtet normal…nejse ndoshta kemi filluar të mendojmë abnormal një kohë të gjatë, gjë që ka filluar të na duket normale.
???
Hasim Memishi-Sopi/AKTOR

September 30, 2018

Struga Ekspres