Shëndetësi

Kujdes: Stresi e plakë trurin
Shëndetësi, Slider

Kujdes: Stresi e plakë trurin

Ngjarjet stresuese, siç janë vdekja e ndonjë fëmije apo divorci, mund të plakin trurin për të paktën katër vite, kanë deklaruar hulumtuesit amerikan. Këta shkencëtarë kanë vrojtuar performancën në memorie dhe të menduarit, gjatë testimit të 1,300 personat 50 vjeçare, në mënyrë që të studiojnë shëndetin e trurit. Të gjeturat e këtij studimi janë prezantuar…

Gërhisni natën, ja çfarë duhet të hani
Shëndetësi, Slider

Gërhisni natën, ja çfarë duhet të hani

Gërhitja është një problem shqetësues, jo vetëm për personin që i ndodh, por edhe për gjithë pjesëtarët e tjerë. Të gjithë kemi të paktën një person në familje që gërhet. Gërhitja krijohet si pasojë e bllokimit të rrugëve të frymëmarrjes ose nga prania e mishit të huaj në hundë. Sipas studiuesve, jo gjithçka varet vetëm…

Ja si ta largoni aromën e keqe të gojës për 5 minuta
Shëndetësi, Slider

Ja si ta largoni aromën e keqe të gojës për 5 minuta

Askush nuk dëshiron të qëndrojë rreth njerëzve që nuk i kushtojnë vëmendje higjenes personale. Askujt nuk i pëlqejnë rrobat e pista, aroma e pakëndshme e trupit dhe aroma e tmerrshme e gojës. Aroma e keqe e gojës, e njohur edhe si halitoza, është një problem me të cilin ballafaqohen shumë njerëz në botë. Shumë njerëz…

Ky spital në Maqedoni kërkon 60 motra medicinale
Shëndetësi, Slider

Ky spital në Maqedoni kërkon 60 motra medicinale

Spitali Qytetit të Shkupit 8 Shtatori ka shpallur konkurs për punësim të 60 motrave medicinave. Kandidatet duhet patjetër ti plotësojnë kushtet e parapara me Ligjin për mbrojtje shëndetësore, transmeton Express. Ndër kushtet që duhet ti plotësojnë janë: Të jenë shtetas të RM-së, të kenë mbi 18 vjet, të kenë të kryer shkollën e mesme të…

Dobësohuni me molla
Shëndetësi, Slider

Dobësohuni me molla

E pasur me fibra, vitaminë C, minerale etj, molla jo rastësisht është fruta më e preferuar nga dietologët. Përpos vlerave ushqyese që ka, molla shërben edhe për dietë. Ajo përmban vetëm 45-60 kalori për çdo 100 gramë. Nëse është e verdhë, e gjelbër apo e kuqe, ajo ka një funksion të rëndësishëm pastrimi. Për këtë…

1 66 67 68 69 70 81
Struga Ekspres