Shëndetësi

Shëndetësi, Slider

E qeshura flet për karakterin tonë…

Thonë se e qeshura të zgjat jetën, por ajo ka edhe disa veti të tjera. Ajo, shembull, mund të jetë një tregues i karakterit të personit. Nëpërmjet mënyrës se si qeshin, mund të zbulojmë disa anë të karakterit të atyre që kemi përballë. Ja se si… Femrat – Nëse një grua, ndërsa është duke qeshur,…

Shëndetësi, Slider

Ja sa mjek shqiptar ka Zvicra

Zvicra ka një sistem të avancuar shëndetësor me një numër solid të mjekëve që garantojnë shërbime të larta mjekësore për qytetarët që jetojnë në Zvicër. Sipas statistikave të vitit 2016, të publikuara në gazetën “Schweizerische Ärztezeitung”, në Zvicër janë të angazhuar 36 mijë e 175 mjekë. Prej tyre, 14 mijë 953 janë mjekë dhe 21…

Shëndetësi, Slider

Ushqimi i shpejtë, fatal për inteligjencën

Hulumtimi më i ri i Universitetit në Londër ka treguar që fëmijët të cilët hanë më shumë “ushqim të shpejtë” zhvillojnë koeficient më të vogël të inteligjencës sesa fëmijët që rregullisht hanë gjellë të zier të freskët. Ushqimi i fëmijëve ka ndikim të madh në koeficientin e inteligjencës, madje edhe kur merren parasysh edhe të…

Shëndetësi, Slider

Ja sa dobi të madhe ka qumështi i dhisë

Qumështi i dhisë cilësohet si një ndër llojet më të shëndetshme të qumështit. Struktura e tij është shumë e ngjashme me atë të nënës. Përmban vitamina B1, B2, B6 dhe B12, si dhe e forcon sistemin nervor. Vetitë shëruese Qumështi i dhisë është i pasur me kalcium dhe fosfor, që janë të rëndësishëm për fortësinë…

Shëndetësi, Slider

Ja pse nuk mund të largoni mendimet e padëshiruara nga koka

A keni dëshiruar ndonjëherë të ndaloni së menduari për diçka që nuk ia vlen? Ekzistojnë shumë njerëz që shqetësohen për gjëra, shpesh herë të parëndësishme dhe shkencëtarët kanë zbuluar arsyen. Ata kanë identifikuar një kimikat në kujtesë që na lejon të zhdukim mendimet e padëshiruara. Zbulimi arrin të shpjegojë se gjithçka vjen nga simptoma e…

Shëndetësi, Slider

Këto janë shenjat e prezencës së gurëve në veshka

Dhimbjet dhe faktorët që ndikojnë në urinim jo normal janë shenjat kryesore. Gurët në veshka shkaktojnë dhimbje serioze, për shkak se ngujohen në traktin urinar. Në vazhdim po ju paraqesim gjashtë shenja të prezencës së gurëve në veshka. 1. Dhimbje abdominale ose në shpinë 2. Ndryshim i ngjyrës së urinës 3. Urinim i shpeshtë dhe…

1 60 61 62 63 64 69
Struga Ekspres