Shëndetësi

Sa gjumë u nevojitet fëmijëve?
Shëndetësi, Slider

Sa gjumë u nevojitet fëmijëve?

1-4 JAVË: 15-16 ORË NË DITË. I sapolinduri zakonisht fle 15-18 orë në ditë, por në intervale më të shkurtra prej dy deri katër orë. Foshnjat e lindura para kohe mund të flenë edhe më gjatë, ndërsa foshnjat që kanë kolike edhe më shkurt. Meqenëse të sapolindurit më ngadalë “e kapin” ritmin e gjumit, nevoja…

Fëmijët duhet të pinë qumështin e lopës
Shëndetësi, Slider

Fëmijët duhet të pinë qumështin e lopës

Hulumtimet e reja nga Spitali Saint Michael i Torontos sugjerojnë se fëmijët që konsumojnë qumështin e lopës janë më të gjatë se ata që konsumojnë qumështin me baza bimore. Autori i studimit, Dr Jonathon Maguire, donte të gjente më tej në efektet e qumështit bimorë në fëmijët, duke marrë parasysh arritjen e tyre të fundit…

A duhet t’i hani organet e brendshme të kafshëve?
Shëndetësi, Slider

A duhet t’i hani organet e brendshme të kafshëve?

Ka shumë persona të cilët nuk konsumojnë mish të organeve për shkak se mendojnë që nuk janë të shëndetshme, sepse ato filtrojnë toksinat nga trupi i kafshëve. Shpesh, kjo bëhet edhe një problem duke çuar në neveri ndaj këtyre pjesëve të mishit. Por, duhet të dini se mishi i organeve, sidomos mëlçisë janë plot multivitamina….

Ja pse nuk mund të dobësoheni
Shëndetësi, Slider

Ja pse nuk mund të dobësoheni

Janë pesë këshillat që në mënyrën më të qartë ua bëjnë me dije se pse përkundër ushtrimeve ju edhe me tutje nuk mund ta keni linjën trupore të cilën gjithmonë e keni ëndërruar. Nëse ju përmbaheni këshillove kyçe si ajo për ushtrime të rregullta dhe konsumimit të ushqimit të shëndetshëm në luftë për dhjamin e…

Ja pse nuk mund të largoni mendimet e padëshiruara nga koka
Shëndetësi, Slider

Ja pse nuk mund të largoni mendimet e padëshiruara nga koka

A keni dëshiruar ndonjëherë të ndaloni së menduari për diçka që nuk ia vlen? Ekzistojnë shumë njerëz që shqetësohen për gjëra, shpesh herë të parëndësishme dhe shkencëtarët kanë zbuluar arsyen. Ata kanë identifikuar një kimikat në kujtesë që na lejon të zhdukim mendimet e padëshiruara. Zbulimi arrin të shpjegojë se gjithçka vjen nga simptoma e…

Mjekët e Maqedonisë duan të punojnë në Gjermani, Zvicër…po e braktisin Maqedoninë
Shëndetësi, Slider

Mjekët e Maqedonisë duan të punojnë në Gjermani, Zvicër…po e braktisin Maqedoninë

Gjermania është destinacioni të cilin mjekët nga Maqedonia e zgjedhin më shpesh për të punuar, por këtu është edhe Zvicra dhe vende tjera të Evropës. Gjatë 5 viteve të fundit rreth 900 mjekë kanë kërkuar dokumentet e tyre nga Oda e Mjekëve e Maqedonisë që të mund të angazhohen jashtë Mantelbardhët e Maqdedonisë vazhdojnë të…

Ngrënia e çokollatës në mëngjes është e shëndetshme
Shëndetësi, Slider

Ngrënia e çokollatës në mëngjes është e shëndetshme

Mund të keni menduar se ngrënia e çokollatës për mëngjes është në listën e gjërave më të pashëndetshme që ekzistojnë. Por, përkundrazi, tani edhe shkenca sugjeron që çdo mëngjes të ushqeheni sikurse të ishte ditëlindja juaj – të paktën kështu diçka. Ekspertja e ushqimit, Liz Moskow, ka treguar se konsumimi i çokollatës së zezë është…

1 47 48 49 50 51 60
Struga Ekspres