Rajoni

Shifra të frikshme, 78% e mjekëve shqiptarë duan të largohen nga vendi
Rajoni, Slider

Shifra të frikshme, 78% e mjekëve shqiptarë duan të largohen nga vendi

Largimet masive nga Shqipëria të mjekëve dhe infermierëve, kryesisht në Gjermani, tashmë është kthyer në një problem për vendin tonë. Sipas një ankete të bërë nga Shoqata ‘Together For Life’ bilanci flet për shifra të ‘frikshme’, pasi 78% e mjekëve tanë pohojnë se mund të largohen nga Shqipëria. Në konkluzionet e këtij anketimi thuhet se…

“Skënderbeu” mbërrin në Bruksel (VIDEO)
Rajoni, Slider

“Skënderbeu” mbërrin në Bruksel (VIDEO)

Shqiptarët e Belgjikës përgatiten për festën e Pavarësisë. “Skënderbeu” ka ardhur në Bruksel mbi kalë dhe me flamurin kuqezi në dorë. Përballë simbolit futurist të Brukselit, Atomiumit, ky hero i rikujton Evropës se shqiptarët kanë mbrojtur vlerat dhe identitetin evropian të bashkuar. Në këtë mënyrë e presin shqiptarët e Belgjikës këtë vit festën e Pavarësisë, falë…

Kontributi i klerit mysliman shqiptar në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës shqipe
Rajoni, Slider

Kontributi i klerit mysliman shqiptar në hartimin e alfabeteve dhe të abetareve të gjuhës shqipe

Dr. Hasan Bello  Hyrje  Një kontribut të rëndësishëm për zhvillimin e gjuhës shqipe dhe arsimin kombëtar në kapërcyell të shek. XIX dhe në fillim të shek. XX, krahas klerikëve të besimeve të tjera fetare, pa dyshim që ka luajtur edhe kleri mysliman shqiptar. Pavarësisht faktit se deri vonë, për arsye ideologjike ka pasur një lloj…

Eja në Sanxhak dhe mburru se je shqiptar!
Rajoni, Slider

Eja në Sanxhak dhe mburru se je shqiptar!

Amina Nuroviqi është qytetare e Sanxhakut. Me mburrje thotë se është shqiptare. Por, në Sanxhak të jesh shqiptar nevojitet trimëri e guxim. Sipas saj, nuk është aspak e lehtë për të deklarimi si shqiptare në Novi Pazar. Por, ajo thotë se ndihet krenare për një gjë të tillë. Thotë se nuk do të dorëzohet dhe…

1 5 6 7 8 9 16
Struga Ekspres