Opinion

Argjira Elmazi: Jemi në luftë me veten tonë
Opinion, Slider

Argjira Elmazi: Jemi në luftë me veten tonë

Argjira Elmazi/Struga Ekspres Nuk e kuptoj se cfarë po ndodh me kohën e sotme, ku gjithçka më duket shumë e pakuptimtë. Asgjë nuk është si do dëshironim ne të ishte, e bukur dhe e përshtatshme që çdokush të gjente veten. Çfarë po ndodh me ne? Pse s’po kujdesemi për kohën tonë të cilën e kemi…

Strugën e fali i Madhi ZOT!
Opinion, Slider

Strugën e fali i Madhi ZOT!

Blerton Arsllani (Struga Ekspres) Politika shqiptare tek ne rrezaton zymtësi dhe ta vretë shpresën për të nesërmen të dinjitetshme dhe të mirëqenë. Shkëndija të zbehta, të cilat duken në mjegullnajën politike, nuk e kanë potencialin e duhur të urtësisë, inteligjencës dhe sinqeritetit për t‘u bër dritë që do ta mbuloj errësirën. E vetmja rrugë shpëtimi…

Rrëfimi dhe perjetimi i një gruaje me mbulesë
Opinion, Slider

Rrëfimi dhe perjetimi i një gruaje me mbulesë

U linda dhe u rrita në Ohër. Ky qytet është dashuria e parë e ujit, e tokës, e qiellit; është reflektimi i dashurisë së nënës! Si fëmijë, rrija me orë të tëra përballë liqenit, sidomos në stinën e vjeshtës, ku zgjoja dashuri, i hidhja tutje në liqen për të bërë zhytjen, për t’u pastruar. Disa…

Ikën të gjithë
Opinion, Slider

Ikën të gjithë

Lexoja disa poezi – ishin të bukura! Në atë moment mu kujtjua Senera, djaloshi i poezive, njeriu që vuante për letërsinë. Nuk pati mundësi të studioj, prindi ishte invalid, dhe ky, si i pashpresë, iku prej këtu, shkoi diku, diku larg…! Në televizion kishte një temë lidhur me mjekësinë, diskutonte një mjek, nuk kishte shpjegime…

Letër xhaxhit Val Zekaj në burgun e Idrizovës
Opinion, Slider

Letër xhaxhit Val Zekaj në burgun e Idrizovës

Letër xhaxhit Val Zekaj në burgun e Idrizovës Jam një studente nga Struga, jam një nga ato mijëra vajza dhe djem shqiptarë që janë mishëruar me idealin tuaj të shenjtë; jam një nga ato mijëra vajza dhe djem shqiptarë që për here të parë në moshën e tyre kanë përpara sysh një qëndresë model për…

Ky ishte qëndrimi stoik i profesorit Axhem Kica nga Struga
Opinion, Slider

Ky ishte qëndrimi stoik i profesorit Axhem Kica nga Struga

Shkruan: Bexhet Asani Viti 2017 është vit jubilar i dyzetëvjetorit të maturës së klasës sonë të gjimnazit. Një vit për t’u festuar, një vit për t’ u gëzuar! Klasa jonë numëronte tridhjetë e shtatë nxënës, ndërsa klasa tjetër njëzetë e pesë nxënës. Dhe të gjithë këta nxënës e këto nxënëse pothuaj e kryen fakultetin, disa…

1 47 48 49 50 51 55
Struga Ekspres