Opinion

Ne që duam turpin
Opinion, Slider

Ne që duam turpin

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike Kriminelët mund të thyejnë Ligjet dhe Rregulloret sepse e dinë se nuk do të ballafaqohen me pasojat. Megjithatë, shumë shpejt gjithçka do të kthehet kundër tyre, do të përballen me një fund të tmerrshëm, jo me një tmerr pafund. *** Shqipëria dhe Kosova, shtete vasale në kthetrat…

BDI-SË I KANOSET RREZIKU I SHKRIRJES NË LSDM
Opinion, Slider

BDI-SË I KANOSET RREZIKU I SHKRIRJES NË LSDM

Anketa e fundit është dëshmia me e mirë për të hap sytë strukturat dhe ne veçanti votuesit e rëndomtë dhe të sinqertë të BDI-së. Jemi të gjithë dëshmitarë që në zgjedhjet e fundit lokale Lsdm dhe në veçanti Zoran Zaev ishin faktorët vendimtar që shpētuan BDI nga debakli. Ishin momente mjaft të çuditshme ku Zoran…

Shumë “intelektual” nga Struga janë bërë “mashë” e partisë, heshtin për hallet e qytetit, kanë fëmijët në punë
Opinion, Slider

Shumë “intelektual” nga Struga janë bërë “mashë” e partisë, heshtin për hallet e qytetit, kanë fëmijët në punë

Qyteti i Struges po perballet me shume probleme te cilat ja marrin frymen qytetit,ato jane probleme te natyrave te ndryshme,probleme këto të cilat e ngadalësojnë ose ndalojnë avancimin e Strugës në të gjitha sferat. Shume Intelektual ne Struge jane te pergjumur atehere kur duhet te reagojne me shume pas cdo te keqe qe perballet qyteti(perjashtojme…

Profesoreshë, edhe unë ika!
Opinion, Slider

Profesoreshë, edhe unë ika!

Sadije Aliti Sa e dhimbshme edhe kjo fjalë, ika. Kështu më tha një nxënës shumë i dalluar, një talent i dallaur, një punëtor dhe shumë ambicioz. Kur u nda nga bangat e shkollës ishte plot pasion, plot vullnet e dashuri, Sytë i shkëlqenin për dëshirat e së ardhmes, fliste si një djalë me këmbë të…

NJË LËVIZJE ANTI-KAZINO
Opinion, Slider

NJË LËVIZJE ANTI-KAZINO

NJË LËVIZJE ANTI-KAZINO Vetem ne rast se lexohet mire ligji per dhenien e licencave per kazino (ligji aktual eshte miratuar ne vitin 2001-2002)do te shihet se aty ka shkelje te medha te vete ligjit. Kazinot duhet te jene te vendosura ne hotele me kater dhe pese yje; jashte vendbanimeve. Pronare te shumices se kazinove ne…

Ballkani me temperatura të ngritura!
Opinion, Slider

Ballkani me temperatura të ngritura!

Ballkani në historinë e përgjakshme të tij, duke u bazuar edhe në mentalitetin e tij nuk më kujton ndonjë rast zgjidhjeje të çështjeve të mëdha siç janë ato kombëtaret përmes dialogjeve ose marrveshjeve paqësore- mes palëve në konflikt. Sidomos kur janë në pyetje shqiptarët, zgjidhja kërkon trajtim të tjetër farshëm. Të mësuar me privilegje të…

Maqedonia e kalbur nga korrupsioni
Opinion, Slider

Maqedonia e kalbur nga korrupsioni

Që pushteti i drejtësisë është nga më të korruptuarit dhe thuajse krejtësisht i paangazhuar në luftën kundër korrupsionit, këtë e di i madh e i vogël në Maqedoni. Fakt i pakundërshtueshëm është vetë shteti i Maqedonis, i kalbur nga korrupsioni. Ndërkombëtarët e dinë këtë dhe e kuptojnë se të tolerosh më tej korrupsionin, si është…

1 24 25 26 27 28 43
Struga Ekspres