Kulturë

Këngëtari nga Struga, Qani Allka “godet” politikanët: Kokën me akull na lajnë,shtiren se janë të mirë por gjakun na kanë pirë (VIDEO)
Kulturë, Slider

Këngëtari nga Struga, Qani Allka “godet” politikanët: Kokën me akull na lajnë,shtiren se janë të mirë por gjakun na kanë pirë (VIDEO)

Artisti nga Struga dhe këngëtari shumë i njohur i grupit të famshëm i ”Shekullit të Dreqit” , Qani Allka, nëpërmjet këngës të realizuar ”’A do të marri fund kjo lojë”’sulmon” politikën shqiptare në Maqedoni duke e quajtur mashtruese dhe një lojë pa fund, sepse deri tani vetëm fjalë boshe dhe premtime të pa relizuara duke…

Ilmi Yseini, 18 vjeçari nga Frëngova që ka pasion muzikën dhe këngën (VIDEO)
Kulturë, Qyteti, Slider

Ilmi Yseini, 18 vjeçari nga Frëngova që ka pasion muzikën dhe këngën (VIDEO)

Ilmi Yseini është 18 vjeçari nga Frëngova e Strugës i cili ka pasion muzikën dhe këngën,por edhe të interpretoj nëpër skenat muzikore shqiptare. Artisti i ri nga Frëngova e Strugës studion në shkollën e mesme të muzikës “Todor Skallovski Tetoec”, Strugë, gjithashtu është edhe pjesë e korit të kësaj shkolle, në grupin e tenorit. ”Ëndrra…

Valdrin Selmani nga Zagraçani i Strugës është talenti që luan shkëlqyer në piano (FOTO)
Kulturë, Qyteti, Slider

Valdrin Selmani nga Zagraçani i Strugës është talenti që luan shkëlqyer në piano (FOTO)

Valdrin Selmani nga Zagraçani i Strugës është pianisti dhe muzikanti shumë i talentuar, dhe këtë ai e ka dëshmuar shpesh herë me performancën tij kudo ku ai merr pjesë nëpër eventet kulturore artistike shqiptare, shkruan Struga Ekspres. 23 vjeçari Valdrin Selmani shkollën e mesme të muzikës e ke kryer në Strugë me sukses të shkëlqyer,…

Arben Ajdini, këngëtari i njohur nga Ladorishti i Strugës i cili që nga fëmijëria spikaste talentin e jashtëzakonshëm (VIDEO)
Kulturë, Qyteti, Slider

Arben Ajdini, këngëtari i njohur nga Ladorishti i Strugës i cili që nga fëmijëria spikaste talentin e jashtëzakonshëm (VIDEO)

Arben Ajdini është këngëtari i njohur nga Ladorishti i Strugës i cili që në fëmijëri spikaste talentin e jashtëzakonshëm për muzikën,shkruan Struga Ekspres. Arben Ajdini,shkollën fillore e kreu në vendëlindje-Ladorisht,ndërsa atë të mesme në vitin e parë 1990 në Prishtinë-pranë shkollës të muzikës,dega-Klarinetë. Më vonë vazhdoi shkollimin në shkollën e mesme të përgjithshme Ladorisht-Hajdar Dushi,por…

Kulturë, Opinion, Slider

Do të kisha dhënë dyfish më shumë, vetëm të më qëndrojnë larg ata kriminelë (këngëtarë) që ia zënë frymën muzikës tonë fisnike

“KËNGËTARËT” TANË… Nëse vërtet e kemi kuptuar se populli shqiptar, në të gjitha aspektet është në gjendje të mjeruar; nëse një ditë sa më parë do bien sirenat e alarmit; dhe nëse do duhej patjetër t’ia nisim, t’i ndreqim gjërat, do kisha preferuar të fillojmë nga reduktimi i numrit të këngëtarëve, apo ulja e zërit…

Kulturë, Slider

Duhet të ikim

Duhet të ikim Duhet të ikim, shpirti im, Diku mbi qiej pafundësish Veçse me vete ç’të marr nuk di: Plagë të hapura pabesish Apo zhghënjimet si ferr në gji. Duhet të ikim që tani Në fund të ferrit, e thënë në qoftë Më mbyt ky ajër hipokrizish, Të ikim shpirt, sa s’ësht’ bërë vonë. Lebit…

Kulturë, Qyteti, Slider

Kjo është historia e Strugës shqiptare

Qyteti i Strugës shtrihet në jugperëndim të Republikes se Maqedonisë dhe duke jetuar me shekuj ka formuar fizonomin e saj në aspektin historik, kulturor, në art, arkitekturë, dhe në atë estetikë. Çdo qytet ka historinë dhe të kaluarën e vet dhe ajo e bën që qytetaret të mburren, krenhohen me të. Ajo e bashkon popullin…

1 18 19 20 21 22 23
Struga Ekspres