Bota

Ja sa janë të ardhurat në familjet zvicerane
Bota, Slider

Ja sa janë të ardhurat në familjet zvicerane

Në vitin 2015 shpenzimet e detyrueshme u rritën në 2,990 franga ose 30 përqind të të ardhurave bruto, me tatime që përbëjnë pjesën më të madhe të asaj, në 12 përqind Familjet në Zvicër kanë të ardhura rreth 7 mijë franga në muaj të disponueshme, sipas një raporti të ri nga Zyra e Statistikave Zvicerane,…

Tigri sulmon fëmijën, momenti i tmerrshëm filmohet me kamera
Bota, Slider

Tigri sulmon fëmijën, momenti i tmerrshëm filmohet me kamera

Momente frike e tmerri gjatë një shfaqjeje me kafshët në Arabinë Saudite. Një tigër sulmon një fëmijë të vogël i cili kishte shkuar për të shijuar shfaqjen. Ndërhyrja e zbutësit të kafshëve arriti të shpëtojë fëmijën. Nuk kanë munguar as polemikat për mungesën e sigurisë në ambientet ku mbahej spektakli. Videoja e publikuar në youtube…

Ja fshati drejtë zhdukjes (FOTO)
Bota, Slider

Ja fshati drejtë zhdukjes (FOTO)

Probleme me boshatisjen e zonave rurale nuk ka vetëm në Shqipëri, por edhe në Zvicër. Një fshat i vogël piktoresk i quajtur Albinen është reduktuar me vetëm 240 rezidentë të përhershëm në vitet e fundit.Shkolla u mbyll dhe ato pak familje që jetojnë ende aty mendojnë të largohen. Për të shmangur boshatisjen dhe zhdukjen e…

E pasura e varfër Gjermani
Bota, Slider

E pasura e varfër Gjermani

Një supozim: Të ardhurat mujore i humbet, sepse sëmuresh keq, aq sa nuk mund të punosh më. Një sigurim për raste të paaftësisë për punë, nuk është kontraktuar, ose për arsye financiare, ose nga mosdëshira. Një pension për kufizimin e aftësive për punë as që shtrohet për diskutim. Një rast tjetër: mosha e pensionit është…

Ky vend në Zvicër, zyrtarisht shpallet më i bukuri në botë (FOTO)
Bota, Slider

Ky vend në Zvicër, zyrtarisht shpallet më i bukuri në botë (FOTO)

Që të jetë kështu kanë vendosur redaktorët e librit “Destinations of Lifetime” të revistës me renome “National Geographic”, të cilët këtë fotografi e kanë vënë në ballinën e librit. Autor i fotografisë është zvicerani nga Kantoni St. Gallen Peter Böhi. Ky destinacion me shtëpinë që rri “varur” në një shkëmb të lartë 100 metra është…

1 68 69 70 71 72 84
Struga Ekspres