Bota

Burgim i përjetshëm për Ratko Mlladiqin
Bota, Slider

Burgim i përjetshëm për Ratko Mlladiqin

Krimineli serb i luftës së Bosnjës, Ratko Mlladiq sapo është dënuar nga Tribunali i Hagës me burgim të përjetshëm. Gjatë leximit të vendimit të Trupit Gjykues, krimineli serb i akuzuar për vrasjen e më shumë se 7 mijë boshnjakëve, Ratko Mlladiq ka kërkuar të shkojë në tualet.

Mund të bëheni milioner nëse keni nga këto monedha!
Bota, Slider

Mund të bëheni milioner nëse keni nga këto monedha!

Në media te ndryshme te huaja flitet se disa monedha metalike mund të shiten dhe kushtojnë mijëra euro. Monedhat janë ato të cilat kanë një vlerë shumë të madhe në tregun ndërkombëtar, si aty ku figuron Mbretëresha e Monakos, qe është shumë e rrallë dhe vlen mijëra euro, vlera të cilat janë të interesuar t’i…

Ja sa musliman ka Zvicra
Bota, Slider

Ja sa musliman ka Zvicra

Islami në Zvicër ka arritur kryesisht nëpërmjet emigracionit, kah fundi i shekullit të 20-të. Ndonese dikur përbënte vetëm 1% të popullsisë së përgjithshme, përqindja e muslimanëve është pesëfishuar në tridhjetë vitet e fundit. Tani ajo vlerësohet të jetë mbi 5%, pas matjeve të vitit 2013. Shumica e myslimanëve vijnë nga Kosova, ndërsa 20% e tyre…

A mund ti dëbojë Zvicra personat që kanë shkelur ligjin?
Bota, Slider

A mund ti dëbojë Zvicra personat që kanë shkelur ligjin?

Është një numër i konsiderueshëm i të huajve që kanë shkelur ligjin, të cilët Zvicra nuk mund t’i dëbojë në vendet e tyre të prejardhjes. Fjala është për personat delikuentë që nuk kanë dokumente të vlefshme, të cilëve nuk mund t’u konstatohet përkatësia shtetërore ose që vijnë nga shtete të cilat nuk duan t’i pranojnë…

Ja sa i vogël është numri i të papunëve në Zvicër
Bota, Slider

Ja sa i vogël është numri i të papunëve në Zvicër

Në fund të tetorit, në Zyrat regjionale për Ndërmjetësim të Punës (RAV) në Zvicër kanë qenë të regjistruar sio të papunë 134.800 persona. Me një shifër të tillë, shkalla aktuale e papunësisë në vend është 3.0, bën të ditur Sekretariati Shtetëror për Ekonomi (Seco) përmes një komunikate për shtyp. Krahasuar me tetorin e vitit të…

Ja kur nënat shqiptare në Zvicër janë të rrezikuara gjatë shtazanisë
Bota, Slider

Ja kur nënat shqiptare në Zvicër janë të rrezikuara gjatë shtazanisë

Në mes të mjekëve dhe pacienteve shtatzane, nëpër spitalet e Zvicrës, shpeshëherë vie deri në probleme serioze gjuhësore. Ekspertët janë duke u angazhuar që sigurimet shëndetësore të paguajnë përkthyes. Një shtetase e Eritresë ka besuar se medikamenti do t`i ndihmojë kundër komplikimeve të shtatzanisë. Në të vërtetë, mjekja i kishte dhënë medikamentin Mifegyne për të…

Misteri i “Vrimës Blu”
Bota, Slider

Misteri i “Vrimës Blu”

Ato janë përshkruar fillimisht nga gjeologët, por kanë qenë disa zhytës që patën mundësinë të ekplorojnë një vrimë misterioze në një nga sistemet më të mëdha të koraleve në botë. “Vrima Blu” ndodhet 200 kilometra larg një ishulli në verilindje të Australisë. Edhe pse dihet akoma shumë pak për të, eksplorimet e para sugjerojnë që…

1 67 68 69 70 71 82
Struga Ekspres