Arbër Kadriu: Këto janë 20 përfitime të agjërimit që ndikojnë në përmirësimin e shëndetit të njeriut
Shëndetësi, Slider

Arbër Kadriu: Këto janë 20 përfitime të agjërimit që ndikojnë në përmirësimin e shëndetit të njeriut

“Agjërimi është përmendur për shumë përfitime të rregullimit të shëndetit,përveç anës fizike (trupit) ajo jep motivin dhe pastrim shpirti,këto fakte datojnë që nga kohrat më të vjetra të Hipokratit e më herët” pohon doktor Edwar D.

Bazuar se agjërimi është një operacion pa thikë dhe një dializë pastrimi për të gjithë trupin e njeriut,duke u mbështetur në eksperimentet dhe analizat e ndryshme të Unionit Global të shëndetsisë ku mjekët profesionistë kanë rënë në një përfundim se Agjërimi:

1.Përmirson mbajtjen e vijës së trupit nga pamja fizike dhe qëndrimin e saj (Fitness)

2.Përmirëson mënyrën e ngopjes së stomakut si kurr më parë nga ditët e rëndomta-Duke argumetuar se çrregullimi dhe mos orari i rregullt i ushqimit shkatrron stomakun e njeriut,dhe po që agjërimi jep një kohë të caktuar dhe reputacion për këtë problem rregullshmërie.

3.Rritë Metabolizmin-rritë prodhimin e hormoneve Teroide,përmirësimi i ndjeshmërisë së leptinës rrit normën e metabolizmit nëse keni një tiroidë të ngadaltë.

4.Përmirëson dhe mbështet humbjen e mbipeshës,jep diet natyrale-gjithashtu humbjen e tepër të Ketosës.

5.Inkurajon ndjeshmëri më të mirë të insulinës.

6.Përmirëson shëndetin Kardiovaskular-një nga pikat kryesore të agjërimit është edhe përmirsimi i shëndetit kardiovaskular,agjërimi përmirëson këtë sistem në funksionim,shtypjen e gjakut,dhe redikulimin e tyre.

7.Ul shtypjen e gjakut dhe e përmirëson në mënyrë perfekte.

8.Zvoglon sheqerin e gjakut.

9.Përmirson Trigricelidet(TRYGLICERIDES) e gjakut.

10.Promovon mbajtjen e shëndetit të zemrës.

11.Mund plakjen dhe shton jetëgjatësinë!

12.Uljen e Inflamacionit.

13.Rrit rezistencën ndaj Stresit-pika kyqe ku agjërimi ka ndikim të madh.

14.Përmirson reciklimin e qelizave.

15.Për adoleshentët mban balancin e zhvillimit në rritje.

16.Kujdeset për trurin e njeriut.

17.Zvogëlon prodhimin e dëmshëm të proteinave.

18.Ndihmon dhe jep kretivitet në të menduar.

19.Përmirëson rimëkëmbjen nga lëndimet.

20.Mbështet kolagjenin e shëndetshëm të lëkurës.

Pregatiti nga anglishtja:Arbër Kadriu
GLOBAL HEALTH CENTER

SHKUP
02.06.2018
(Struga Ekspres)

June 2, 2018

Struga Ekspres